Kontakt
14.10.2024

V ulici Dlouhá v Novém Jičíně se buduje nové parkoviště. Po zúžení silnice a přeložení elektrického kabelu nízkého napětí tu vznikne 16 podélných stání pro vozidla. Radnice za stavbu zaplatí 1,2 milionu korun. Řidiči by mohli nové parkoviště začít užívat koncem letošního listopadu.

„Dělníci už komunikaci na sto metrů dlouhém úseku zúžili ze sedmi na šest metrů. Ještě musí přeložit kabel nízkého napětí. Parkovací plocha bude pokryta plastovou zatravňovací dlažbou, která bude vyplněná směsí štěrku, substrátu a hlíny,“ uvedla Kateřina Janečková z odboru rozvoje a investic Městského úřadu v Novém Jičíně.

Nový Jičín si nechal v roce 2020 zpracovat koncepci statické dopravy, ze které vyplynulo, že na území města chybí 1115 parkovacích míst. Nejsložitější situace je na sídlištích. „Bohužel jsme limitováni zástavbou a inženýrskými sítěmi. Vloni se nám podařilo vybudovat 89 nových parkovacích míst a letos jich postavíme 35. V příštím roce je v plánu druhá etapa regenerace sídliště Nerudova s parkovacími kapsami pro vozidla a dokončíme projekt na 85 parkovacích míst v Hoblíkově ulici,“ řekl starosta Nového Jičína Stanislav Kopecký.

Fotogalerie