Kontakt
28.8.2024

Čtvrté a poslední kolo městské fotosoutěže (Ne)obyčejný Nový Jičín dospělo do svého závěru a zná své vítěze. O tom, které fotografie se stanou vítěznými, rozhodovali návštěvníci městských facebookových stránek od 14. do 21. srpna, kdy mohli přidávat své „lajky“ pod fotografie, které je nejvíce oslovily.

Nejvíce hlasů a první místo získala fotografie Marka Indráka „Malebný odraz na hladině v centru Nového Jičína“, která obdržela 196 lajků. Na druhém místě se umístila fotografie „Šikmé zrcadlení“ s 85 lajky, a třetí místo obsadil „Magický západ slunce u kříže na Svinci“ s 62 lajky, jejichž autorem je taktéž Marek Indrák. Dalšími oceněnými jsou snímky Šárky Bálkové „Cesta ze Skalek“ s 59 lajky a „Podzimní Nový Jičín“ s 58 lajky.

Ve čtvrtém kole jsme, obdobně jako v těch předchozích, hodnotili nejlepší fotografie v jednotlivých věkových kategoriích. Marek Indrák se stal vítězem v kategorii dospělých, zatímco v kategorii seniorů byla nejúspěšnější Marie Hermanová se snímkem Lilie s Baštou.

Nyní nás čeká kolo finální, ve kterém budou vybrány 3 nejlepší snímky ze všech 20 vítězných fotografií (tzn. 5 výherních každého kola). Kromě toho budou návštěvníci hlasovat o 4 nejlepších fotografiích mezi vítězi jednotlivých věkových kategorií.

Autoři vítězných fotografií budou pozváni na slavnostní vyhlášení, které proběhne v aule radnice Městského úřadu Nový Jičín. Výherci se mohou těšit na atraktivní věcné ceny.

Děkujeme všem účastníkům i hlasujícím za jejich příspěvky a podporu této soutěže, která nám umožnila zachytit krásy našeho města očima jeho obyvatel. Více informací k fotosoutěži včetně pravidel naleznete zde.

Malebný odraz na hladině v centru Nového Jičína. Autor: Marek Indrák

Šikmé zrcadlení. Autor: Marek Indrák

Cesta ze Skalek. Autor: Šárka Bálková

Podzimní Nový Jičín. Autor: Šárka Bálková

Lilie s Baštou. Autor: Marie Hermanová

Magický západ slunce u kříže na Svinci. Autor: Marek Indrák