Kontakt
25.1.2024

Za přítomnosti zástupců Ministerstva obrany ČR, zástupců Krajského vojenského velitelství v Ostravě, Československé obce legionářské, místostarosty obce Šenov u Nového Jičína Karel Třetina a starosty města Nový Jičín Stanislava Kopeckého proběhlo dnes v poledne slavnostního odhalení pamětní desky padlým tankistům umístěné v nově vysazeném ovocném sadu, který se nachází na volně přístupném pozemku VOP CZ, jenž byl v minulosti zarostlý náletovými dřevinami.  Samotný sad minulý podzim v rámci akce „Vopácké stromsázení“ vysázeli zaměstnanci VOP spolu s místními občany.

Chceme využít toho, že sad je nyní navštěvovaný veřejností, a pamětní deskou připomenout hrdinství všech československých tankistů, kteří položili život při boji za svobodu,“ sdělil pověřený ředitel VOP Martin Šturala.

VOP CZ, s.p. je státní podnik založený roku 1946, jehož primární funkcí je zajišťovat strategické výrobní a servisní kapacity potřebné pro obranyschopnost státu. Zaměřuje se na hlavní činnosti oblasti vojenské techniky, strojírenské výroby a vývoje. Zaměstnává více jak 600 zaměstnanců.