Kontakt
21.11.2023

Město se zapojilo do dotačního programu Ministerstva pro místní rozvoj nazvaného „Podpora architektonických a urbanistických soutěží 2023+“, v rámci kterého mu bylo schváleno poskytnutí dotace ve výši 400 tisíc korun na náklady spojené s architektonickou dvoufázovou soutěží o návrh Víceúčelové sportovní haly Nový Jičín ve sportovním areálu U Stadinu. Dotační prostředky je možné použít na úhradu cen a odměn soutěžících. Město vyplatilo na cenách dohromady 1,55 milionu korun a dalších 300 tisíc na náhradách spojených s účastí v soutěži (tzv. „skicovném) účastníkům II. fáze soutěže.

Aktuálně je projekt výstavby víceúčelové sportovní haly ve fázi jednání o podobě smlouvy o dílo mezi zadavatelem, tj. městem a zpracovatelem projektové dokumentace, tj. vítězem architektonické soutěže – společností monom works s.r.o. Předpokládaný termín podpisu smlouvy je prosinec 2023. Následně pak bude architektonická kancelář pracovat na vyhotovení projektové dokumentace.

Občané a zájemci, kteří nestihli shlédnout výstavu k architektonické soutěži pořádanou v prostorách galerie Návštěvnického centra Nový Jičín během srpna a září, mohou jednotlivé návrhy obdržené v rámci architektonické soutěže vidět na atraktivni.novyjicin.cz v sekci připravované projekty.