Kontakt
29.8.2023

Nový Jičín letos vyčlenil ze svého rozpočtu na opravy místních komunikací čtyři a půl milionů korun. Nejnákladnější byla celoplošná oprava ulice U Mlýna v Žilině, která byla delší dobu v havarijním stavu. Cyklisté určitě uvítali opravu komunikace u Vojenského opravárenského podniku v Bludovicích, která navazuje na cyklostezku.

Dále byly opraveny komunikace na ulicích Tyršova a Trlicova (odbočka ke garážím), opraven průchod mezi bytovými domy na ulici K. Čapka, plocha před Střední školou technickou a zemědělskou v Žilině a dokončuje se oprava části komunikace na ulici Luční, spolu s opravou parkoviště v této lokalitě.

V letošním roce ještě dojde k velké opravě chodníkového tělesa na ulici Hřbitovní. Bude se jednat o úsek podél hřbitovní zdi v délce přibližně 500 metrů. Tato oprava si vyžádá zhruba 2,4 milionu korun a bude probíhat od září do konce listopadu.

Město Nový Jičín je vlastníkem rozsáhlé sítě komunikací a chodníků, o kterou má povinnost řádně pečovat. Nemůžeme tedy zanedbávat údržbu a opravy tohoto majetku. Každoročně vyhodnocujeme a aktualizujeme seznam oprav chodníků a silnic a pro jednotlivé lokality stanovíme priority. Podle toho rozhodujeme, které opravy budou v následujícím roce zahrnuty do rozpočtu města a následně realizovány. Na pokrytí těchto výdajů je v rozpočtu města vyhrazena částka mezi 6 až 9 miliony korun, nižší skutečné výdaje jsou dosaženy díky úsporám při soutěži na zhotovitele oprav,“ uvedl místostarosta města Václav Dobrozemský.