Kontakt
20.7.2023

Na letošní, v pořadí již osmadvacáté Slavnosti města, která se uskuteční ve dnech 8. a 9. září, návštěvníky čeká tradičně bohatý  program pro celou rodinu: oblíbený jarmark, workshopy, výstavy a expozice, hudební a divadelní vystoupení, koncerty pro děti i dospělé. Během hlavní programové části, z níž vznikl i uvedený podtitul, nahlédneme do historie i současnosti letectví a spolu se všemi zúčastněnými školami, spolky, sbory i jednotlivci se budeme pomyslně vznášet mezi nebem a zemí.

Podrobný program naleznou zájemci na plakátech, přesto uvádíme alespoň několik hudebních upoutávek. V pátek 8. září v 17:00 hodin zahájí koncertní večer Tomáš Kočko & ORCHESTR feat a Pěvecký sbor Ondráš Nový Jičín, poté pódium ovládne Janek Ledecký & Band. Páteční přehlídku ukončí taneční muzika v podání mezinárodní skupiny N.O.H.A. V sobotu 9. září slavnost vyvrcholí závěrečným koncertem slovenské legendy pop music Richarda Müllera, kapely Desmod & Robo Šimko a novojičínské atraktivní skupiny Hospodský bordel.

U této příležitosti vyhlašujeme soutěž o nejoriginálnější klobouk Slavnosti města Nový Jičín 2023 „Leť, klobouku, leť“. Registrace soutěžících proběhne v sobotu 9. září od 13:00 do 14:30 hodin v označeném stánku na Masarykově náměstí. Nejlepší nápady budou vyhlášeny a oceněny tentýž den v 16:50 hodin na hlavním pódiu. Při hodnocení klobouků bude upřednostněna autorská tvorba.

V kině Květen bude i letos zřízena půjčovna kostýmů, a to od 5. do 7. září v době od 14:00 do 17:30 hodin. Vchod do „improvizované“ půjčovny bude otevřen z Havlíčkovy ulice. Kostýmy si lze vyzvednout po úhradě vratné zálohy ve výši 200 korun a po předložení průkazu totožnosti, děti do 15 let pouze v doprovodu zákonného zástupce. Zapůjčené šatstvo je třeba vrátit v sobotu 9. září do 18:00 hodin na ekonomickém oddělení Městského kulturního střediska (budova Staré pošty, Masarykovo náměstí 20).

Organizátoři Vás všechny již teď srdečně zvou k účasti!