Kontakt
10.2.2016

Zápisy do prvních tříd jsou tady. Základní školy v Novém Jičíně a jeho místních částech letos přivítají své budoucí prvňáčky ve čtvrtek 11. února od 14 do 18 hodin. Podle údajů matriky by se do škol mělo dostavit 270 dětí. Rodiče své děti zapíší k povinné školní docházce v obvodu, který koresponduje s jejich bydlištěm. Žáček, který bude chtít navštěvovat Montessori výuku, která se v Novém Jičíně letos otevírá poprvé, se musí přihlásit v základní škole na Tyršově ulici.„Rodiče jsou povinni zapsat k povinné školní docházce děti, které do 31. srpna 2016 dosáhnou šesti let věku. K zápisu se musejí dostavit i děti, kterým byl v loňském roce povolen odklad povinné školní docházky,“ uvedla Michaela Bluchová z odboru školství novojičínské radnice.

Letos poprvé se v Novém Jičíně koná zápis i do první třídy s Montessori výukou. Tato třída bude otevřena na základní škole Tyršova. Zájemci o vzdělávání dětí touto metodou si mohou konkrétní hodinu pro zápis rezervovat na webových stránkách školy. Na každou hodinu v rozmezí mezi 14. a 18. hodinou je možné přihlásit osm dětí.

Kolik dětí skutečně k zápisu přijde a kolik jich v září 2016 do prvních tříd nastoupí nyní nelze přesně stanovit. Někdo se může přistěhovat, odstěhovat a některé žáčky přivedou rodiče do novojičínských škol z okolních obcí. Například vloni se dostavilo k zápisu 333 dětí, do školních lavic jich ale zasedlo 273. „Velkou roli hraje i odklad povinné školní docházky. O odkladu rozhoduje ředitel školy na základě odborného posouzení školského poradenského zařízení a odborného lékaře nebo klinického psychologa,“ zdůraznila Bluchová.

V pondělí 21. března a v úterý 22. března 2016, vždy od 9 do 15 hodin, se budou přijímat žádosti o přijetí k předškolnímu vzdělávání pro školní rok 2016/2017  na novojičínských mateřských školách.

10.2.2016